Go Back
+ servings
Ärtgucca

Ärtgucca

Eva
En ärtröra som jag gjorde för att ha som en av toppingarna till grillad korv. Röran fungerar också med rökt fisk, grillad lax eller kyckling.
Förberedelser 1 t 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 1 t 30 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Nordiskt
Portioner 4 personer
Kalorier 75 kcal

Utrustning

  • Mixerstav alternativt matberedare
  • Skål
  • Skärbräda
  • Vass kniv
  • Sked

Ingredienser
  

  • 300 gr Gröna ärtor frysta och tinade
  • 1-3 msk Grekisk yoghurt
  • 1/2 kruka Färsk koriander
  • 1 klyfta Vitlök delad och mittsnodden borttagen
  • 1 msk Spiskummin mald
  • 1/2 st Lime juice
  • 1 st Kvist- eller Plommontomat urkärnad och fint tärnad, spara tomatkärnorna och saften och använd i en sallad, grönsaksröra eller tex omelett
  • 1/2-1 st Silverlök finhackad, börja med att hacka halva, smaka av om det behövs mer lök, plasta annars in, lägg i kylskåpet och änvänd i en sallad vid ett senare tillfälle
  • Flingsalt
  • Svartpeppar färskmald

Instruktioner
 

  • Mixa ärtor, vitlök, yoghurt och koriander till en jämn röra. Börja med 1 msk yoghurt och tillför mer yoghurt tills du hittat den konsistens du gillar. Ska du ha den som topping till grillad korv så gör röran gärna lite fastare men ska du ha den till sås till grillat så gör den lite lösare
  • Rör i spiskumminen och limejuicen och mixa
  • Häll upp röran i en skål
  • Vänd ner tomattärningarna och den hackade löken
  • Smaka av med salt och peppar
  • Låt röran stå och dra sig i en timma i kylskåpet

Näringsinformation

Kalorier: 75kcalCarbohydrates: 6gProtein: 5gFat: 1gFiber: 4g
Keyword Antiinflammatoriskt, Barbeque, Cleaneating, Fräscht, Gröna ärtor, Gucca, Kall sås, Nyttigtutanattdetmärks, Prebiotika, Vegetariskt
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe