• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till sidfot

Ett gott liv nu

Nyttigt utan att det märks

  • Hem
  • Om Eva
  • Kurser
    • Är det rätt för dig?
  • Webbshop
  • Nyfiken på?
    • Livsmedel som jag tipsar om
    • Tips & Trix
    • Hållbart
    • Gårdsbutiker, Marknader & Promenader
    • Länkar till sidor jag rekommenderar
    • Forskning & Fakta
    • Veckans citat
    • Resor
  • Recept
    • Tillbehör
    • Lunch & Middag
    • Efterrätter & Bakat
    • Frukost
    • Säsong
    • Shakes & Smoothies
    • Matsvinn
    • Övrigt
  • Bloggen
  • Freebies & Nyhetsbrev
    • Mina Freebies
    • Nyhetsbrev
  • Kontakta mig

Ärtgucca

2021-06-10 av Eva Hofvenschiöld

 

Ärtgucca

Ärtgucca

Eva
En ärtröra som jag gjorde för att ha som en av toppingarna till grillad korv. Röran fungerar också med rökt fisk, grillad lax eller kyckling.
Skriv ut receptet Pin Receptet
Förberedelser 1 t 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 1 t 30 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Nordiskt
Portioner 4 personer
Kalorier 75 kcal

Utrustning

  • Mixerstav alternativt matberedare
  • Skål
  • Skärbräda
  • Vass kniv
  • Sked

Ingredienser
  

  • 300 gr Gröna ärtor frysta och tinade
  • 1-3 msk Grekisk yoghurt
  • 1/2 kruka Färsk koriander
  • 1 klyfta Vitlök delad och mittsnodden borttagen
  • 1 msk Spiskummin mald
  • 1/2 st Lime juice
  • 1 st Kvist- eller Plommontomat urkärnad och fint tärnad, spara tomatkärnorna och saften och använd i en sallad, grönsaksröra eller tex omelett
  • 1/2-1 st Silverlök finhackad, börja med att hacka halva, smaka av om det behövs mer lök, plasta annars in, lägg i kylskåpet och änvänd i en sallad vid ett senare tillfälle
  • Flingsalt
  • Svartpeppar färskmald

Instruktioner
 

  • Mixa ärtor, vitlök, yoghurt och koriander till en jämn röra. Börja med 1 msk yoghurt och tillför mer yoghurt tills du hittat den konsistens du gillar. Ska du ha den som topping till grillad korv så gör röran gärna lite fastare men ska du ha den till sås till grillat så gör den lite lösare
  • Rör i spiskumminen och limejuicen och mixa
  • Häll upp röran i en skål
  • Vänd ner tomattärningarna och den hackade löken
  • Smaka av med salt och peppar
  • Låt röran stå och dra sig i en timma i kylskåpet

Näringsinformation

Kalorier: 75kcalCarbohydrates: 6gProtein: 5gFat: 1gFiber: 4g
Keyword Antiinflammatoriskt, Barbeque, Cleaneating, Fräscht, Gröna ärtor, Gucca, Kall sås, Nyttigtutanattdetmärks, Prebiotika, Vegetariskt
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe

Arkiverad under: Bloggen, Tillbehör

Föregående « Medelhavsinspirerad torsk
Nästa Ta till vara på rabarberskörden »

Footer

Kontakta mig

Ett gott liv nu

Kulörgatan 2
421 65 Västra Frölunda

+46 705 47 20 78

 

Senaste nytt

  • Rabarbersnaps
  • Rabarberpaj
  • Rabarber och jordgubbspaj
  • Söt rabarberkompott
  • Ta till vara på rabarberskörden

Vem är Eva?

Jag har jobbat som mentor, coach och ledare sedan 1989, då har det varit att få andra människor att pröva nytt och våga lyckas.
Nu använder jag samma egenskaper för att få människor att ändra sina kostvanor så att de får leva längre och friskare, får mer energi och samtidigt få vardagspusslet att fungera Läs mer…

Sök på sidan

Navigation

  • Bloggen
  • Min policy
  • Om Eva

Copyright © 2025 · Ett gott liv nu med Eva · Logga in