Go Back
+ servings
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Efterrätt
Kök Nordiskt
Portioner 6 personer
Kalorier 295 kcal

Utrustning

  • Skärbräda
  • Vass kniv
  • 2 bunkar
  • Eller en bunke samt matberedare
  • Lite hushållspapper
  • Pajform

Ingredienser
  

Fyllningen

  • 500 gr Rabarber skivad
  • 1 dl Björksocker
  • 1 krm Vaniljpulver
  • Färskmald kardemumma

Smuldegen

  • 2 dl Havregryn Glutenfria
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1/2 dl Björksocker
  • 75 gr Smör Kylskåpskallt och delat i kuber
  • 2 msk Ljus Sirap
  • 1 krm Flingsalt

Till pajformen

  • 1 msk Smör

Servera med antingen eller

  • Lättvispad grädde
  • Vaniljsås

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader

Fyllningen

  • Blanda rabarber med socker, vaniljpulver i en bunke
  • Mal kardemumma över fruktblandningen och smaka av. det kan behövas många varv på kvarnen för att kardemumman ska kännas

Pajdegen

  • Lägg havregryn, mandelmjöl, björksocker, sirap, kan uteslutas med den ger en liten kolaton, salt och smöret i en bunke och nyp ihop till en smulig deg
  • Alternativt så lägger du alla ingredienser i en matberedare och kör på pulsknappen till en smulig deg

Montering av pajen

  • Ta matskeden smör och smörj pajformens kanter och botten. Enklast går det om man håller smörklicken med en liten bit hushållspapper
  • Lägg i rabarberfyllningen i formen
  • Smula över pajdegen
  • Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter
  • Låt svalna lite och servera med vispgrädde, glass, vaniljsås eller vaniljkvarg

Anteckning

Tips!
Jag brukar ta tillvara på tomma pepparkvarnar, tex från Santa Maria, eftersom de stora pepparkornen inte kan köpas som refill och så fyller jag på med kardemummakärnor och har då alltid nymald kardemumma

Näringsinformation

Kalorier: 295kcalCarbohydrates: 24gProtein: 6gFat: 20gFiber: 7g
Keyword Paj, Primör, Rabarber
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe