Blanda rabarber med socker, vaniljpulver i en bunke
Mal kardemumma över fruktblandningen och smaka av. det kan behövas många varv på kvarnen för att kardemumman ska kännas
Pajdegen
Lägg havregryn, mandelmjöl, björksocker, sirap, kan uteslutas med den ger en liten kolaton, salt och smöret i en bunke och nyp ihop till en smulig deg
Alternativt så lägger du alla ingredienser i en matberedare och kör på pulsknappen till en smulig deg
Montering av pajen
Ta matskeden smör och smörj pajformens kanter och botten. Enklast går det om man håller smörklicken med en liten bit hushållspapper
Lägg i rabarberfyllningen i formen
Smula över pajdegen
Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter
Låt svalna lite och servera med vispgrädde, glass, vaniljsås eller vaniljkvarg
Anteckning
Tips!Jag brukar ta tillvara på tomma pepparkvarnar, tex från Santa Maria, eftersom de stora pepparkornen inte kan köpas som refill och så fyller jag på med kardemummakärnor och har då alltid nymald kardemumma