• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till sidfot

Ett gott liv nu

Nyttigt utan att det märks

  • Hem
  • Om Eva
  • Kurser
    • Är det rätt för dig?
  • Webbshop
  • Nyfiken på?
    • Livsmedel som jag tipsar om
    • Tips & Trix
    • Hållbart
    • Gårdsbutiker, Marknader & Promenader
    • Länkar till sidor jag rekommenderar
    • Forskning & Fakta
    • Veckans citat
    • Resor
  • Recept
    • Tillbehör
    • Lunch & Middag
    • Efterrätter & Bakat
    • Frukost
    • Säsong
    • Shakes & Smoothies
    • Matsvinn
    • Övrigt
  • Bloggen
  • Freebies & Nyhetsbrev
    • Mina Freebies
    • Nyhetsbrev
  • Kontakta mig

Rabarberpaj

2021-06-18 av Eva Hofvenschiöld

En god paj med enbart rabarber i fyllningen

Rabarberpaj

Rabarberpaj

Skriv ut receptet Pin Receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Efterrätt
Kök Nordiskt
Portioner 6 personer
Kalorier 295 kcal

Utrustning

  • Skärbräda
  • Vass kniv
  • 2 bunkar
  • Eller en bunke samt matberedare
  • Lite hushållspapper
  • Pajform

Ingredienser
  

Fyllningen

  • 500 gr Rabarber skivad
  • 1 dl Björksocker
  • 1 krm Vaniljpulver
  • Färskmald kardemumma

Smuldegen

  • 2 dl Havregryn Glutenfria
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1/2 dl Björksocker
  • 75 gr Smör Kylskåpskallt och delat i kuber
  • 2 msk Ljus Sirap
  • 1 krm Flingsalt

Till pajformen

  • 1 msk Smör

Servera med antingen eller

  • Lättvispad grädde
  • Vaniljsås

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader

Fyllningen

  • Blanda rabarber med socker, vaniljpulver i en bunke
  • Mal kardemumma över fruktblandningen och smaka av. det kan behövas många varv på kvarnen för att kardemumman ska kännas

Pajdegen

  • Lägg havregryn, mandelmjöl, björksocker, sirap, kan uteslutas med den ger en liten kolaton, salt och smöret i en bunke och nyp ihop till en smulig deg
  • Alternativt så lägger du alla ingredienser i en matberedare och kör på pulsknappen till en smulig deg

Montering av pajen

  • Ta matskeden smör och smörj pajformens kanter och botten. Enklast går det om man håller smörklicken med en liten bit hushållspapper
  • Lägg i rabarberfyllningen i formen
  • Smula över pajdegen
  • Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter
  • Låt svalna lite och servera med vispgrädde, glass, vaniljsås eller vaniljkvarg

Anteckning

Tips!
Jag brukar ta tillvara på tomma pepparkvarnar, tex från Santa Maria, eftersom de stora pepparkornen inte kan köpas som refill och så fyller jag på med kardemummakärnor och har då alltid nymald kardemumma

Näringsinformation

Kalorier: 295kcalCarbohydrates: 24gProtein: 6gFat: 20gFiber: 7g
Keyword Paj, Primör, Rabarber
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe

Arkiverad under: Bloggen, Efterrätter & Bakat

Föregående « Rabarber och jordgubbspaj
Nästa Rabarbersnaps »

Footer

Kontakta mig

Ett gott liv nu

Kulörgatan 2
421 65 Västra Frölunda

+46 705 47 20 78

 

Senaste nytt

  • Rabarbersnaps
  • Rabarberpaj
  • Rabarber och jordgubbspaj
  • Söt rabarberkompott
  • Ta till vara på rabarberskörden

Vem är Eva?

Jag har jobbat som mentor, coach och ledare sedan 1989, då har det varit att få andra människor att pröva nytt och våga lyckas.
Nu använder jag samma egenskaper för att få människor att ändra sina kostvanor så att de får leva längre och friskare, får mer energi och samtidigt få vardagspusslet att fungera Läs mer…

Sök på sidan

Navigation

  • Bloggen
  • Min policy
  • Om Eva

Copyright © 2023 · Ett gott liv nu med Eva · Logga in