Söt rabarberkompott
Tyvärr blir ju färgen lite trist om man blandar röda och gröna stjälkar. Vill man få den lite mer rosa så välj bara röda stjälkar.

Rabarberkompott
Utrustning
- Vass kniv
- Skärbräda
- Kastrull
Ingredienser
- 600 gr Rabarber Skivad
- 1 dl Rårörsocker
- 1-2 krm Vaniljpulver
- Färskmald kardemumma
- 1/2-1 dl Vatten
Servera med
- Mjölk eller gräddmjölk
Instruktioner
- Lägg alla ingredienserna i en kastrull
- Krydda med många varv på kardemummakvarnen
- Börja med 1/2 dl vatten och tillsätt mer på slutet om du vill ha en lösare konsistens
- Sjud på låg värme tills rabarbern är mjuk
- Smaka av med kardemumma
- Låt svalna
- Servera med mjölk eller gräddmjölk
Näringsinformation
Kalorier: 112kcalCarbohydrates: 24gProtein: 1gFiber: 2g
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe