• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till sidfot

Ett gott liv nu

Nyttigt utan att det märks

  • Hem
  • Om Eva
  • Kurser
    • Är det rätt för dig?
  • Webbshop
  • Nyfiken på?
    • Livsmedel som jag tipsar om
    • Tips & Trix
    • Hållbart
    • Gårdsbutiker, Marknader & Promenader
    • Länkar till sidor jag rekommenderar
    • Forskning & Fakta
    • Veckans citat
    • Resor
  • Recept
    • Tillbehör
    • Lunch & Middag
    • Efterrätter & Bakat
    • Frukost
    • Säsong
    • Shakes & Smoothies
    • Matsvinn
    • Övrigt
  • Bloggen
  • Freebies & Nyhetsbrev
    • Mina Freebies
    • Nyhetsbrev
  • Kontakta mig

Ta till vara på rabarberskörden

2021-06-18 av Eva Hofvenschiöld

Tips om hur du kan ta till vara på rabarbersskörden

Det är ju väldigt roligt att kunna ta tillvara på rabarberskörden men lite äldre plantor kan ju ge väldigt mycket skörd hela sommaren. Här kommer några tips om vad du kan göra om du inte tar till vara på skörden direkt.

Det enklaste man kan göra är om man vill skörda rabarberna Rabarber med bladmen inte ska använda den förrän om några dagar är att du skär va bladen och sedan sparar du stjälkarna tillsammans med bladen. De håller upp till en vecka och du förvarar dem källarsvalt.

 

 

 

 

 

 

 

Skivad rabarber liten bildOm du vill frysa rabarber gör så här, observera att du inte behöver frysa in dem med socker. Fryser du in dem utan socker så har du större valfrihet att använda rabarbern till det precis det du vill. Gör så här;

  • Skiva rabarbern och frys in i portionspåsar. Packa inte påsarna för tätt för då är det enkelt att plocka ut precis den mängden du behöver.
  • Ett annat sätt är att sprida ut den skivade rabarberna på en bricka och styckfrys. När rabarbern är frysen så lägger du dem i påsar.

 

 

Här är några idéer på vad du kan göra och frysa in;Rabarberstjälkar

  • Söt rabarberkompott
  • Salt rabarberkompott
  • Rabarberpaj
  • Rabarberchutney

Arkiverad under: Bloggen, Tips & Trix

Föregående « Ärtgucca
Nästa Söt rabarberkompott »

Footer

Kontakta mig

Ett gott liv nu

Kulörgatan 2
421 65 Västra Frölunda

+46 705 47 20 78

 

Senaste nytt

  • Rabarbersnaps
  • Rabarberpaj
  • Rabarber och jordgubbspaj
  • Söt rabarberkompott
  • Ta till vara på rabarberskörden

Vem är Eva?

Jag har jobbat som mentor, coach och ledare sedan 1989, då har det varit att få andra människor att pröva nytt och våga lyckas.
Nu använder jag samma egenskaper för att få människor att ändra sina kostvanor så att de får leva längre och friskare, får mer energi och samtidigt få vardagspusslet att fungera Läs mer…

Sök på sidan

Navigation

  • Bloggen
  • Min policy
  • Om Eva

Copyright © 2023 · Ett gott liv nu med Eva · Logga in