Rabarbersnaps
Denna snaps var jag tvungen att testa när massor av rabarber av en granne. Den har ju en så fantastisk färg.
Utrustning
- Skärbräda
- Vass kniv
- 1/2 liters glasburk med lock
Ingredienser
- 300 g Rabarber, använd de röda stjälkarna för det är det som ger snapsen färg
- 35 cl Vodka
- 1/2 msk Strösocker
Instruktioner
- Skiva rabarbern tunt, skala den inte eftersom färgen sitter i skalet
- Lägg i en burk med lock tillsammans med vodka och socker
- Låt stå och dra i kylen 3-4 dagar
- Sila bort rabarbern och sila sedan genom ett kaffefilter. Snapsen får bättre hållbarhet då
- Häll upp på glasflaska och förvara svalt
Näringsinformation
Serving: 4clKalorier: 90kcal
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe