Pistou är Frankrikes svar på Italiens pesto. Du kan använda den på samma sätt som pesto. Ramslök växer i skuggiga blöta lövskogar och kan hittas i hela södra Sverige. Du behöver en matberedare eller mixerstav om du vill ha en slätare sås eller så kan du välja att mortla såsen.
Ingredienser 20 portioner
- 25 gr ramslök
- 50 gr parmesanost
- 1 – 1,5 dl kallpressad olivolja av god kvalitet, ju mer olivolja du tar desto rinnigare blir pistoun
- Flingsalt, gärna Maldon
Gör så här
- Börja med 1 dl olivolja
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till önskad konsistens
- Späd med mer olivolja om du vill ha en lite lösare pistou
- Smaka av med salt
Varje portion baserat på 1,5 dl olivolja
Kcal 75
Fett 8 gr
Kolhydrater 0 gr
Fibrer 0 gr
Protein 2 gr