Vitvinsvinägrett 4 portioner
Istället för att använde de balsamvinäger som finns i affären så väljer jag att använda en vitvinsvinäger och söta med honung för då kan jag styra sötman och syran i dressingen. Många balsamvinägers är sötade med druvjuice för att de ska bli billigare än äkta balsamvinäger.
Ingredienser
- 0.5 msk vitvinsvinäger
- 1,5 msk kallpressad extra virgin olivolja
- 1 tsk honung
- Färskmald svartpeppar
- Flingsalt, Maldon
Gör så här
- Vispa ihop vinäger, olivoljan och honung till en homogen dressing
- Smaka av med salt och peppar
Tips! Gör gärna flerdubbel sats och ha i kylskåpet. Dressingen håller i flera veckor så länge man inte är och petar i den med sin fingrar eller ett smutsigt redskap
Varje portion innehåller
Kcal 41
Fett 5 gr
Kolhydrater 0 gr
Fibrer 0 gr
Protein 0 gr