Nektarin och tomatsalsa 4 portioner
En variant på den här salsan åt jag för första gången på en STCC racingtävling på Arlanda för några år sedan. Jag hade nog aldrig kommit på att blanda tomat och nektarin, men det är en väldigt god kombination. Har jag orange paprika hemma så tärnar jag den i samma storlek som nektarin- och tomatbitarna. Det fungerar med röd eller gul paprika också men jag tycker att den orangea är finast i färgen tillsammans med nektarinen och tomaten.
Ingredienser
- 3 nektariner, urkärnade och tärnade i 0,5×0,5 cm stora bitar
- 250 gr tomater, tärnade i 0,5×0,5 cm stora bitar
- 1/2 kruka basilika, bladen finhackade
Gör så här
- Blanda alla ingredienser och tillsätt en vitvinsvinägrett
Tips! Spara stjälkarna på basilikan och använd i pesto, i en dressing eller i en sås. Det går bra att frysa och använda vid ett senare tillfälle
Varje portion innehåller
Kcal 58
Fett 0 gr
Kolhydrater 3 gr
Fibrer 0 gr
Protein 3 gr