
Omelett på rester
Det är lätt att få lite blandade rester från olika middagar i kylskåpet. Då tycker jag att ett av de enklaste sätten att ta tillvara på rester är att skapa en ny rätt. Det blir roligare att äta något nytt än en mix av olika uppvärmda slattar. Omelett är ett snabbt och enkelt sätt att få en god middag eller lunch
Utrustning
- Vispskål
- Ballongvisp
- Stekpanna
- Trägaffel
Ingredienser
- 50 gr Plommontomater baby
- 50 gr Kyckling stekt
- 50 gr Padrones ugnstekta
- 2 st Ägg
- 2 msk Vatten
- Salt Fleur de Sel
- Svartpeppar Färskmald
- 2 tsk Smör Äkta
Instruktioner
- Dela tomaterna i mindre bitar
- Dela kycklingen i mindre bitar
- Dela Padrones i mindre bitar och ta bort kvisten
- Vispa ägg och vatten till en slät smet
- Smaka av med salt och peppar
- Smält smöret i en stekpanna på medelvärme
- Lägg i tomater, padrones och kycklingen i stekpannan och låt det bli varmt
- Vispa upp äggsmeten en sista gång och häll i stekpannan
- Rör runt så att ingredienserna för delar sig jämt
- När äggsmeten successivt stelnar så lyft på den med hjälp av en träkniv så att lös äggsmet rinner ner mot stekpanna och stelnar
- Servera med en sallad
Näringsinformation
Kalorier: 282kcalCarbohydrates: 4gProtein: 19gFat: 20gFiber: 1g
Har du testat receptet?Vi vill gärna vet vad du tyckte!
Pin Recipe