Den här rätten kom jag på när jag rensade kylskåpet en dag förra året. Den blev väldigt god och är ett lätt sätt att få i sig mycket grönsaker utan att det märks. En rätt som passar in i Nyttigt utan att det märks.
- 1 msk smör
- 4 stora kycklingfiléer
- 8 stora champinjoner, fint tärnade
- 2 stora bananschalottenlök, finhackade
- 1 röd chili, finhackad med kärnor och vita hinnor, om du vill ha lite styrka annars ta bort dem
- 2 vitlöksklyftor, mittsnodden borttagen, finhackade
- 2 tsk kallpressad olivolja
- 150 gr babyplommontomater, delade i fjärdedelar
- 200 gr squash, fintärnade 0,5*0,5 cm stora tärningar
- 3 kvistar rosmarin, bladen finhackade
- 4 kvistar timjan, bladen finhackade
- 1 dl kokande vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 dl rött vin alternativt torrt vitt vin
- Svartpeppar, färskmald
- Örtsalt
- 16 st Kalamata oliver, delade i kvartar
- 4 sparrisbroccoli
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i an medelvarm stekpanna
- Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna, krydda med salt och peppar
- Ta upp kycklingfiléerna och lägg på en tallrik
- Lägg i champinjonerna, löken och chilin i stekpannan och stek i några minuter
- Lägg i vitlöken och stek i någon minut
- Smörj en eldfast form med olivoljan
- Häll champinjon- och lökröran i formen
- Rör ner tomater och squashen i formen och rör om
- Strö över de hackade örterna
- Lös upp buljongtärningen i vattnet
- Slå över buljong och rödvin över grönsakerna och rör om
- Smaka av med peppar och salt
- Tryck ner kycklingfiléerna i grönsaksröran
- Strö över oliverna
- Ugnsbaka i 20 – 25 minuter, tills kycklingen är klar
- Efter 10 minuter så lägger du på sparrisbroccolin mellan kycklingfiléerna
- Testa med en potatissticka. Kör in potatisstickan i filén, dra ut och lägg
den mot läppen, stickan ska vara het, då är det klart
Varje portion innehåller 359 kcal.
Servera gärna med kokt blomkål eller kokta marinerade små svarta linser.